"Чуковете" на Таки няма да се изправят пред родното правосъдие и този месец. След отлагането на процеса от юли стана ясно, че спецсъдът няма да даде ход на делото и днес. За пореден път подсъдимият Михаил Димитров не се яви пред съда, което обърка плановете на съдебния състав.

Припомняме, че Димитров се намира в затвор в Турция по последна информация. При предишния опит за старт на делото съдът разпореди Министерството на правосъдието да изиска актуална справка с това какво се случва с искането за екстрадиция на подсъдимия у нас. С вчерашна дата от правосъдното ведомство са изпратили до спецсъда писмо, с което уведомяват Темида, че до момента турските власти не са излезли с решение за екстрадиране на Димитров у нас.

Това спъна процеса за пореден път, като междувременно още един от подсъдимите не се яви поради инфекция на горните дихателни пътища. Заедно с него липсващ се оказа и един адвокат, заболял от остър бронхит.

Припомняме, че групата на Христофорос Никос Аманатидис - Таки и Христо Хрант Вартерян е обвинена за това, че в периода от 2007 г. до декември 2010 г. в София, под формата на въоръжена Организирана престъпна група (ОПГ), е участвала в наркоразпространение, извършване на грабежи и нанасяне на телесни повреди.

Процесът в Специализирания наказателен съд е срещу Борис Борисов, Камен Балбузанов, Кирил Муртов, Любомир Симеонов, Радостин Бързанов, Кирил Киров, Веселин Христов, Антон Калчев, Калоян Иванов, Веселин Владимиров, Даниел Душков, Иван Бегов, Михаил Димитров, Павел и Веселин Ермалаеви, Панайот Мартинов, и Георги Лазаров.

До края на процеса обаче на съдебната скамейка групата ще сяда с един член по-малко, тъй като подсъдимият Борис Борисов - Боби Белята, почина.
Припомняме, че в края на февруари тази година той бе открит смъртоносно прострелян. С днешна дата съдът вече разполага с препис от неговия смъртен акт.