Отложиха делото срещу бившата кметица на столичния район "Младост" Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова, съобщава БНТ.

Мотивът на съда е отсъствието на адвоката на Петко Дюлгеров - Мариана Тодорова. Тя е изпратила молба с искане делото да бъде отложено, защото е болна от коронавирус.

Съдиите счетоха причината за основателна и отложиха делото за 29 октомври.

Биляна Петрова и Десислава Иванчева отново заявиха, че са невинни. Те са доволни от новата дата и също смятат причината за отлагането за основателна.

Само се притеснявам да не родя в залата, коментира Иванчева, която е бременна в осмия месец.

Биляна Петрова излиза на свобода срещу 8000 лв. парична гаранция

Биляна Петрова излиза на свобода срещу 8000 лв. парична гаранция

Съдът се мотивира с влошеното й здравословно състояние

Припомняме, Десислава Иванчева и Биляна Петрова бяха арестувани на 17 април 2018 г. с безпрецедентно дълъг арест - над 8 часа на централното софийско кръстовище пред Спортната палата. В колата на кметицата бяха открити 70 000 лева, за които се твърди, че тя била взела като подкуп според прокуратурата.

Службите бяха критикувани още тогава за нарушаване на човешките права на обвиняемите. Тримата обвинени (Десислава Иванчева, заместничката й Биляна Петрова и бившият кмет на същия район "Младост" - Петко Дюлгеров) прекараха 8 месеца в ареста, които бяха съпроводени и със скандал за условията в ареста и отношението при ескортиране до болнично заведение.

През юни тази година самата Иванчева също излезе на свобода срещу гаранция от 10 000 лева, а в средата на септември Биляна Петрова също беше пусната на свобода срещу парична гаранция в размер от 8000 лв.

Иванчева излиза на свобода срещу 10 000 лв. парична гаранция

Иванчева излиза на свобода срещу 10 000 лв. парична гаранция

Наложена ѝ е забрана да напуска страната