Пуснаха на свобода Десислава Иванчева срещу 10 000 лв. парична гаранция, съобщава bTV.

Решението е на Върховния касационен съд.

Бившата кметица на столичния район "Младост" до момента беше под домашен арест. Наложена ѝ е забрана да напуска страната.

Наскоро Иванчева обяви, че е бременна.

Адвокат Емануил Йорданов съобщи, че ВКС е отложил делото и е изискал информация от Висшият съдебен съвет за проверка относно процедурни нарушения на председателя на Апелативния специализиран съд. Ако такива се докажат, делото може да бъде върнато на прокуратурата.

Припомняме, през юли 2020 г. Иванчева беше осъдена на 8 години затвор. Съдът прие, че тя е виновна не само за искане на подкуп, каквото беше решението на първата инстанция, но и за получаване на такъв.

Иванчева се впуска в парламентарните избори

Иванчева се впуска в парламентарните избори

Системата е изградена така, че за да я променим трябва да имаме политическо участие

Десислава Иванчева и Биляна Петрова бяха арестувани на 17 април 2018 г. с безпрецедентно дълъг арест - над 8 часа на централното софийско кръстовище пред Спортната палата. В колата на кметицата бяха открити 70 000 лева, за които се твърди, че тя била взела като подкуп според прокуратурата.

Службите бяха критикувани още тогава за нарушаване на човешките права на обвиняемите. Тримата обвинени (Десислава Иванчева, заместничката й Биляна Петрова и бившият кмет на същия район "Младост" - Петко Дюлгеров) прекараха 8 месеца в ареста, които бяха съпроводени и със скандал за условията в ареста и отношението при ескортиране до болнично заведение.

Десислава Иванчева и Биляна Петрова излязоха от ареста с мярка "домашен арест" в края на 2018 г.

Десислава Иванчева сигнализира ВКС за нарушения на случайното разпределение на дела

Десислава Иванчева сигнализира ВКС за нарушения на случайното разпределение на дела

Делото им във ВКС е на 21 юни