ДАНС са получили мейли от испанските служби по Барселонагейт. Това е обяснил председателят на ДАНС Пламен Тончев, който бе изслушан в парламентарната комисия днес. По традиция комисията е закрита за медии, но News.bg научи информацията от свои източници в комисията. 

Пламен Тончев беше извикан в комисията за противодействие на корупцията в парламента, за да отговори на депутатски питания. 

ГЕРБ и БСП поспориха за Ден на Барселонагейт и кога ще да е той

ГЕРБ и БСП поспориха за Ден на Барселонагейт и кога ще да е той

Мис Бикини има къща в Барселона, не Борисов

Родното ФБР е поискало справка по аферата от испанските си колеги за Барселонагейт, където бе намесено името на бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

В отговор в ДАНС от Испания е пристигал мейл с прикачени файлове. В тях има медийни публикации по темата, които преди време оповести и евродепутатът от левицата Елена Йончева. Нямало е обаче и официални документи от разработка на испанските служби.

Пламен Тончев не е отговорил и на въпроси на депутати за мотивите за отнетия допуск до информация на шефа на КПКОНПИ Сотир Цацаров, чиято оставка вече бе гласувано и от 1 март 2022 г. той напуска Антикорупцията.