Дъщерята на убития собственик на заведение във Виноградец - Наско Тонкев, е убедена, че замесеното в случая 6-годишно дете не е било на мястото на стрелбата, предаде bTV.

По думите й, истинският извършител е Лазар Влайков - собственикът на оръжието, с което беше застрелян мъжът.

Досега прокуратурата не му е повдигнала обвинение, затова и мярката му за задържане не беше удължена.

Шестгодишно дете простреля смъртоносно мъж
Обновена

Шестгодишно дете простреля смъртоносно мъж

Собственикът на пистолета е председателят на ОС в Септември

Роднините продължават да твърдят, че истинският убиец на собственика на заведението е не 6-годишното момченце, а именно председателят на общинския съвет в Септември Лазар Влайков.

Дъщерята Деница Тонкева е била на няколко метра от баща си, когато е проехтял фаталният изстрел. Тя твърди, че баща ѝ е убит неволно именно от Влайков, а не от детето.

"Детенцето си играеше отзад, те двамата с моя баща разглеждаха това оръжие. Лазар стреляше последните пъти, видях моят баща как скочи от стола и вика - какво правиш бе? По тези думи съдя, че ако е детето той няма да му зададе тези въпроси." - коментира дъщерята на убития.

Вдовицата на Наско също е убедена, че не детето е стреляло. Пламена Тонкева е категорична, че детето е изкупителна жертва, за да се оправдае извършителят.

"Моят мъж е ловец 26 години, откакто съм се омъжила за него. Той никога няма да даде оръжие на дете, както искат да го изкарат и с това да се оправдаят другите." - коментира тя.

Дъщерята на убития разказва, че след фаталния изстрел Лазар Влайков се обадил на свой приятел прокурор. По думите й, те пият заедно, ядат заедно в ресторанта и са добри приятели.

Функционер на ГЕРБ в ареста заради стрелбата във Виноградец

Функционер на ГЕРБ в ареста заради стрелбата във Виноградец

Председателят на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков

Влайков беше освободен от ареста и срещу него няма повдигнато обвинение, но не може да бъде открит за коментар.

Втори ден в селото това е най-обсъжданата тема.

"Детето е набедено, но хората ги е страх да говорят, защото Лазар е председател на общински съвет и да не лежи, ако е той", смята Стефка Кърчева, жителка на село Виноградец.

Влайков на два пъти влиза в полицейските сводки - веднъж след нанесен побой над сина на общински съветник и втори път, след като нанесе удари с нож на мъж след пътен инцидент. И при двата случая е оправдан.

Според роднините, полицията е взела натривки от ръцете на детето и истината ще излезе наяве.