От Софийската градска прокуратура внесоха обвинителен акт срещу Христо Маринов за заплаха с убийство на журналистката от Нова телевизия Вероника Димитрова, съобщиха от Софийска градска прокуратура.

Обвинението е за това, че на 21 октомври 2015 г. около 14:00 часа Маринов е отправил по мобилния си телефон закана за убийство на журналистката. Заплахите, отправени от Маринов, който към този момент има имунитет като кандидат за общински съветник, е по повод разследване на Димитрова. Тя показва джебчийските кражби във Варна и в региона. Разследването й е излъчено по Нова телевизия.

От мешерето плашат журналист с линч, а страната - с гражданска война

От мешерето плашат журналист с линч, а страната - с гражданска война

Христо Младенов имал достъп до всички съдебни власти и в България, и в Европа

Заканата е уплашила Димитрова, която изпитала основателен страх за живота си и този на близките си.

Три дни по-късно – на 24 октомври 2015 г., главният прокурор Сотир Цацаров внесе в ЦИК искане за снемане имунитета на Христо Маринов. По време на престъплението, Маринов, който, според някои от кардарашите е нереален шеф на мешерето (цигански съд - б.р.) бе кандидат за общински съветник в Община Левски.

Мешерето поиска участие във властта

Мешерето поиска участие във властта

Представителство в изпълнителната

Членовете на Централната избирателна комисия (ЦИК) разрешешиха Маринов да бъде задържан и привлечен като обвиняем за извършеното от него престъпление и Софийска градска прокуратура проведе разследването.

Очаква се Софийски градски съд да насрочи разглеждане на делото.