В Софийския градски съд е внесен обвинителен акт срещу рецидивист, блудствал с 13-годишно момче, съобщават от Софийска градска прокуратура. Предстои делото да бъде насрочено.

Мартин Карамихайлов се свързал с момчето чрез фейсбук. Той се възползвал от неопитността и наивността на детето и започнал да му отправя неприлични предложения. Мъжът склонил момчето и да се видят.

При една от срещите в столичния кв. „Бояна”, Карамихайлов започнал да опипва момчето, а след това и блудствал с него. Карамихайлов знаел, че жертвата му е малолетна, тъй като му обяснил, че не е законно да са заедно и трябва да се крият от другите, докато момчето навърши 14 години.

След това двамата се виждали още няколко пъти, при които Карамихайлов търсел близък контакт с момчето. При една от срещите им в парк в близост до „Боянско ханче” в столицата, рецидивистът отново блудствал с 13-годишния.

На 13 септември 2014 г. мъжът завел жертвата си в една градина, в същия квартал. Там започнал да прегръща момчето и отново блудствал с него. Детето се притеснило, тъй като имало и други хора. Свидетелите подали сигнал в полицията. На мястото пристигнали униформени, които арестували Мартин Карамихайлов.

Той вече е осъждан за блудство на две години и девет месеца.