Според резултатата от новата съдебно-медицинска експертиза са нанесени две средни телесни повреди, което ще измени квалификацията на деянието. Очаквам от 2 до 10 години наказание, заяви пред БНТ Делян Славов, адвокат на 18-годишната Дебора Михайлова от Стара Загора, която беше жестоко нарязана с макетен нож, за което бе задържан бившият и приятел Георги Николаев Георгиев, първоначално - за заплахи за убийство. Срещу него към момента са повдигнати две обвинения.

По думите на Славов са извършени всички процесуално-следствени действия. Той очаква да бъде повдигнато ново обвинение в контекста на новите обстоятелства. Според адвоката има доказателства, че Георги е извършител на зверството срещу Дебора.

Петорната седебно-медицинска експертиза ще бъде предоставена на страните по разследването. Повторната експертиза бе изготвена от пловдивски лекари, след като съдебните медици в Стара Загора си направиха самоотвод.

"Състоянието на Дебора се подобрява бавно и постепенно, но все още сънува кошмари и ограничава връзките си със света, затворена е в себе си", заяви Делян Славов.

Случаят "Дебора": Съдът не пусна Георги Георгиев от ареста

Случаят "Дебора": Съдът не пусна Георги Георгиев от ареста

Решението е окончателно