Районната прокуратура в Стара Загора предостави подробности около изготвянето на съдебномедицинска и психиатрична експертиза на 18-годишната Дебора.

С постановление от 29 юли 2023 г. е била назначена съдебномедицинска експертиза с обект на изследване - нараняванията на пострадалата. Тя е била възложена на екип от съдебни медици от УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" в Стара Загора.

На 31 юли 2023 г. съдебните медици - вещи лица, на които е било възложено изготвянето на експертизата, са депозирали отвод по досъдебното производство.

Отстраняват лекаря, изготвил медицинската експертиза на Дебора от Стара Загора

Отстраняват лекаря, изготвил медицинската експертиза на Дебора от Стара Загора

До приключване на разследването за нарязаното с макетно ножче момиче

Поради тази причина изготвянето на комплексната съдебномедицинска експертиза е възложено на вещи лица от друг съдебен район. В нея са включени съдебни медици, неврохирург, както и лекари по лицево-челюстна хирургия и хирург.

Наблюдаващият прокурор по делото е назначил и комплексна психолого-психиатрична експертиза на 18-годишната Дебора.

Двете експертизи ще бъдат изготвени по досъдебно производство на Районна прокуратура- Стара Загора, по което като обвиняем е привлечен Георги Георгиев - за нанасяне на средна телесна повреда на Дебора- престъпление по чл. 129 ал. 1 вр. ал. 2 от Наказателния кодекс.

Случаят с макетното ножче "взе главата" на зам. окръжния прокурор на Стара Загора

Случаят с макетното ножче "взе главата" на зам. окръжния прокурор на Стара Загора

Борислав Сарафов уволни Георги Видев заради допуснати сериозни пропуски

Припомняме, че 26-годишния е привлечен като обвиняем по две досъдебни производства- за закана с убийство и за нанасяне на средна телесна повреда на 18-годишното момиче.

На 31 юли Районният съд в Стара Загора реши Георги Георгиев да остане в ареста за постоянно.