Делото срещу депутата от БСП Светла Бъчварова ще тръгне отначало през февруари 2017 г., Причината е, че съдебният заседател, който е участвал при даването на ход на процеса, си е направил отвод заради партийна обвързаност.

Цацаров поиска имунитета на депутатката от БСП Светла Бъчварова

Цацаров поиска имунитета на депутатката от БСП Светла Бъчварова

Нанесла щети на Селскостопанската академия в размер на над 1,3 млн. лв.

Съдебният заседател Васил Стоилов е преценил, че не може да гарантира безпристрастността си в съдебния процес, тъй като освен това е и участвал в различни мероприятия на БСП.

На негово място вече има нов съдебен заседател, но предвид смяната съдът прецени, че следва да се отмени определението от 26 октомври, с което е даден ход на делото, както и да се отменят процесуалните действия, които са извършени на първото съдебно заседание.

По тази причина процесът ще започне наново, като през февруари ще трябва да се даде отново ход на делото.

Прокуратурата изпрати на съд БСП  депутата Светла Бъчварова

Прокуратурата изпрати на съд БСП депутата Светла Бъчварова

Заради неизгодна сделка на стойност от 1 326 671,36 лв.

Адвокатът на БСП-депутатката Светла Бъчварова - Васил Василев заяви и днес желанието на клиентката му делото да се гледа по съкратената процедура с разпити на част от свидетелите. Това означава, че Светла Бъчварова не се признава за виновна.

И прокурорът, и адвокатът изтъкнаха като процесуална пречка разглеждането на делото днес. Факт е, че не е призовано ощетеното юридическо лице в лицето на Селскостопанската академия. Това е и основната причина делото да се отложи, за да може Академията чрез своя председател Тотка Трифонова да се възползва от възможността да предяви граждански иск.

Делото срещу депутата Светла Бъчварова по съкратената процедура

Делото срещу депутата Светла Бъчварова по съкратената процедура

В Софийски градски съд

Магистратите отложиха делото за 16 февруари 2017 година.