Заболяване на Ангел Христови този път стана причина за поредното отлагане на делото за обида срещу братя Галеви.

Съдия Ели Скоклева не даде ход на процеса по настояване на защитника на Христов - Александър Райнов, съобщава БНР.

Той представи удостоверение, че подзащтния му се лекува в частната болница в Дупница, без да уточнява диагнозата.

Припомняме, миналото заседание беше отложено по същата причина.

Адвокатът подчерта, че държи Христов да присъства на разпитите на свидетелите, както и на гледането на видеозаписа от телевизионното предаване, в което двамата бизнесмени отправиха обидата към общинските съветници Милен Попов и Методи Стойнев.

На заседанието днес не присъства и защитникът на Пламен Галев. Адвокат Емил Велинов не дошъл, след като снощи бил уведомен за неявяването на Христов.

Съдът насрочи следващото заседание за 4 юни. Тогава се очаква да бъдат разпитани и четирима служители на местната телевизия.

Съдията предупреди, че при още едно неявяване на адвокат Велинов, дори и по уважителни причини, ще му наложи глоба, която с влизането в сила на новия Наказателно-процесуален кодекс, ще е в размер на 1000 лева.

Припомняме, в Кюстендилския окръжен съд се гледа делото срещу станалите известни като братя Галеви дело по обвинение за организиране и ръководене на въоръжена престъпна група, изнудване, участие в ръководството на група, която чрез внушаване на страх извлича облаги, нанасяне на средна телесна повреда.

Братя Галеви бяха арестувани при акция на ДАНС в края на януари 2009 година, но бяха освободени от ареста заради регистрирането си като кандидати за парламентарните избори през лятото. 49 страници е обвинителният акт, 26 вещи лица ще потвърждават тезата на прокуратурата. По това дело трябва да бъдат разпитани над 130 свидетели.