Делото срещу Гриша Ганчев и още 9 подсъдими е "съшито с бели конци". Това обяви пред журналисти адвокат Лъчезар Таков, защитник на подсъдимия Милко Талев.

Относно изхода на процеса Таков прогнозира, че ще се случи като с всяко нещо, което е съшито с бели конци - накрая те ще се скъсат.

По разпитите на свидетелите си личало, че има натиск. Обвинението, което очевидно е неподплатено с доказателства - това е форма на натиск, подчерта защитата.

Поредното заседание по делото в Специализирания наказателен съд продължава с разпит на свидетели. Показания даде Таня Леви, която в периода 2011- 2012 г. е работила като банков касиер.

Тя разпозна подсъдимите Милко Талев, Ивайло Талев и Тодор Симеонов. Били са клиенти на банката, като Леви е обслужвала фирмите им.

Настана обаче объркване около думите й в досъдебното производство и казаното днес. Пред разследващите свидетелката е посочила няколко IBAN-а - нещо, което според адв. Таков и "гений" не може да запомни. Действително днес свидетелката заяви пред съда, че не може да посочи дългия код наизуст.

"Очевидно някой й го е подсказал по време на разпита, а на разпита са били разследващите", подчерта защитата пред журналисти. Той изрично заяви, че свидетелката не си е водела бележки, за да назове IBAN-кодовете цифра по цифра.

Според юриста свидетелката е възпроизвеждала внушения на тези, които са ръководили процеса. В този смисъл това може да се приеме като грубо процесуално нарушение.

Гриша Ганчев и днес запази мълчание на влизане в съда.