Днес предстои поредното заседание на делото срещу 13-те имами в Пазарджик. Мюсюлманските духовници са обвинени в проповядването на антидемократична идеология, насаждането на религиозна омраза и членство в нерегистрираната у нас ислямистка организация "Ал Уакф Ал ислями".

Днес трябва да бъде представена втората част от арабската експертиза на вещото лице Александър Шунин, заради която преди месец бе отложено делото. В нея се съдържат преводите на арабски религиозни текстове, а според имамите представеният на предишното заседание превод е неточен и тенденциозен.

При днешното представяне на тази част от експертизата, под всеки арабски пасаж, трябва да бъде поставен и българският му превод.

Според заключението на вещото лице част от религиозната литература, която бе иззета от домовете на имамите е свързана с уахабизма, Това направление е болезнено агресивно към останалите течения в исляма и другите религии.

На предишното заседание обвинените имами демонстрираха едно добро владеене на арабски език, а на един от обвиняемите бе наложена глоба от съда заради агресивно поведение срещу вещото лице Александър Шунин.

По делото все още не е разпитан и главният мюфтия Мустафа Хаджи.