С появата на допълнителни машини за гласуване се цели дискредитиране на изборите. Това заяви служебният правосъден министър Иван Демерджиев, цитиран от Нова телевизия.

Според него действията на "Сиела Норма" са целенасочени и трябва да се изследват връзките между фирмата и предишните управляващи.

Преди началото на заседанието на Пленума на ВСС министърът определи появата на допълнителните устройства като "странен факт". Той обаче увери, че правителството ще направи всичко възможно, за да гарантира честен вот.

Демерджиев посочи, че се прави всичко възможно за изолирането на допълнителните устройства, но темата била изцяло от компетенциите на ЦИК.

ЦИК очаква реакция на МВР и ДАНС за машините, които никнат като гъби след дъжд

ЦИК очаква реакция на МВР и ДАНС за машините, които никнат като гъби след дъжд

Създава се напрежение сред хората, което противоречи на логиката, според Томов

Министърът изтъкна, че ще работи усилено за уплътняване на правомощията, които има.

"Това, което направих преди заседанието на ВСС, което смятам, че трябва да прави всеки един правосъден министър, е да уплътня правомощията, които имам в момента. В тази връзка вчера внесох в Прокурорската колегия предложение за образуване на дисциплинарни производства срещу трима прокурори от Специализираната прокуратура. Тримата прокурори са замесени в един случай, който административният ръководител на Специализираната прокуратура нарече "семейна драма", обясни той.

На въпрос кога ще внесе ново искане за прекратяване мандата на главния прокурор Иван Гешев, Демерджиев отговори, че това ще се случи непосредствено след произнасянето на Конституционния съд, в случай че то е положително. Според него произнасянето ще е именно такова.

"Сиела Норма": Няма нови машини, фалшива новина е

"Сиела Норма": Няма нови машини, фалшива новина е

Във Висшето транспортно училище винаги е имало машини