Работили сме по сигнали срещу различни партии. Това заяви пред bTV министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев по повод търговията с вот на парламентарните избори.

Той посочи, че в Русе е работено по сигнал за корпоративен вот, свързан с ГЕРБ-СДС, в Бургас - по сигнал, свързан с ПП-ДБ, а в Кърджали - с ДПС.

Демерджиев подчерта, че не става въпрос само за една политическата сила. Той поясни, че става дума за случаи, по които няма поставени присъди и трябва да се изчака да приключат досъдебните производства.

МВР регистрира 756 нарушения и 142 производства в изборния ден

МВР регистрира 756 нарушения и 142 производства в изборния ден

В зоната на отговорност на ГД "Гранична полиция" обстановката е нормална

Министърът отбеляза, че към момента са задържани 120 души и вероятно това ще продължи. "Колко ще излязат не свобода, след като не са взети или са взети мерки, ще обобщим. Към момента пълна информация нямаме, нещата се развиват динамично, всеки час се променят цифрите", обясни той.

По негови думи в някои случаи МВР смята, че трябва да се подходи по различен начин.

"Има случаи, в които прокуратурата не реагира по очаквания от нас начин. Всички тези случаи ще ги обобшим, ще ги коментираме с ръководството на прокуратурата, ще запознаваме и обществеността", заяви Демерджиев и допълни, че се следи как реагира прокуратурата. В повечето случаи реакциите и действията били адекватни.

Изборите протичат спокойно, доволен Демерджиев

Изборите протичат спокойно, доволен Демерджиев

Няма бомбен сигнал в последните 24 часа

Относно разкритията за война между дилъри на гласове в Лом министърът посочи, че едното от лицата е установено и материалите са докладвани на прокуратурата и е образувано досъдебно производство.

Демерджиев бе категоричен, че МВР е изпълнило основната си задача, а именно да обезпечи нормалното протичане на изборите.

50% ръст на търговията с вот с връщането на хартиената бюлетина

50% ръст на търговията с вот с връщането на хартиената бюлетина

15 000 служители на МВР ще бранят честния вот