Пробите за алкохол и наркотици на Георги Семерджиев са взети по немарлив и непълноценен начин. Необяснимо е защо има забавяне при вземането, както и вземане на по-малко материал от необходимото.

Това заяви служебният вътрешен министър Иван Демерджиев пред Нова телевизия.

Според Демерджиев е имало опит да бъдат заличени доказателства и затова ще сезира съответните институции. Министърът също така е разпоредил проверка и в МВР.

По думите му при подобни случаи като "Семерджиев" указания кое и как да бъде извършено се дават от следователите и под тяхното ръководство.

"За мен е странно, че изследването е извършено в болница, чиято апаратура е по-малко чувствителна от тази на центъра на МВР за криминалистични експертизи", чуди се Демерджиев.

Той посочи, че пробите за алкохол и наркотици се съхраняват по различен начин и даде пример, че ако пробата за алкохол бъде замразена, то тя после не може да се изследва и да даде коректен резултат.

Две експертизи на кръвта на Семерджиев – две заключения

Две експертизи на кръвта на Семерджиев – две заключения

Едните получили замразена кръвната проба, а другите не

Вътрешният министър коментира за пореден път и проведените акции и резултатите от тях по отношение на изборния процес в рамките на последните парламентарни избори на 2 април.

По думите му са идентифицирани хора, купували гласове и намиращи се в листите на партиите. От установените политически сили, нарушили изборното законодателство, е една от най-големите в 49-ото Народно събрание, посочи Демерджиев.

Той увери, че вече има влезли в сила съдебни актове. Такива има и по отношение на друго нарушение- наливане на гласове от голяма към малка партия, с цел да й бъде патерица в парламента. По информация на вътрешния министър малката политическа сила обаче не успяла да влезе в парламента. Демерджиев отказа да оповести коя е голямата партия, но каза, че била в управлението от дълго време.