"На втора инстанция, за съжаление, почти сигурно ще бъдем осъдени." Това заяви, че очаква бившият кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева преди началото на днешното съдебно заседание в Софийския районен съд (СРС). От Сливен тя беше докарана, за да се яви като свидетел по дело за катастрофа, при която е била ударена нейната служебна кола на 30 март 2018 г.

Припомняме, бившият кмет на "Младост" Десислава Иванчева беше осъдена на 20 години затвор, Биляна Петрова - на 15 години затвор, и Петко Дюлгеров - на 12 години затвор.

По думите й на втора инстанция в Апелативния специализиран наказателен съд се знае, че е Георги Ушев и "14 съдии, които бяха против нас още по време на досъдебното производство и които направиха гавра с нас и с нашите права".

20 години затвор за Иванчева и 15 г. за Петрова
Обновена

20 години затвор за Иванчева и 15 г. за Петрова

Веднага след присъдата Иванчева, Петрова и Дюлгеров са задържани

На въпрос дали знае, че вчера от прокуратурата са обжалвали нейното наказание, с което настояват да бъде призната за виновна не само за искане, но и за получаване на подкуп, Иванчева отбеляза, че съдът ще реши, но според нея това е наглост на прокуратурата, тъй като дори нямат и доказателства.

Иванчева коментира и битката за предстоящите избори за Европейски парламент. Тя благодари на всички за събраните подписи за предстоящите европейски избори и заяви, че има достатъчно енергия да се бори за каузите и за справедливостта.

Иванчева декларира, че цел й е да се бори не само за страната, но и за другите страни, тъй като корупцията е дълбока.

Иванчева и Петрова: Змията хапе най-силно, когато знае, че умира

Иванчева и Петрова: Змията хапе най-силно, когато знае, че умира

Двете пишат от ареста

Именно поради тази причина трябва да имаме силата и смелостта да задаваме въпроси, свързани с мафията, правосъдието, съдебната система и субсидиите, поясни тя.

"Ще имаме доста сила да се борим срещу корупцията", увери Иванчева, която се надява, че няма да води кампанията от ареста, тъй като по закон има равни права и равен старт.

Иванчева се оплака, че се намира непрекъснато в прецеденти. По думите й "когато човек е извън системата и прекъсва свински черва, не е системен и въпреки че е прав, всеки иска да го изхвърли от играта".

Внесоха 5552 подписа в ЦИК за Иванчева и гражданското общество

Внесоха 5552 подписа в ЦИК за Иванчева и гражданското общество

Поддръжниците й ще искат от съда детектор на лъжата, за да убедят цяла България в невинността й