5552 подписа внесоха поддръжниците на Десислава Иванчева в ЦИК, за да я регистрират като кандидат за евродепутат. Подписите са от граждани от цяла България, както обяви Русислава Захариева пред медиите.

Подписката била не само в защита на бившата кметица на "Младост", но и на цялото гражданско общество, чиито права са потъпкани с ареста на Десислава Иванчева и Биляна Петрова. Поддръжниците на Иванчева се надяват тя да отиде в ЕП и от там да брани обществото.

Ще искаме от съда полиграф, скочи и Петър Кържилов. Вече има и фирма, която да осигури детектора на лъжата, на който да се подложи Иванчева. Идеята била така в невинността й да се убеди цяла България.

20 години затвор за Иванчева и 15 г. за Петрова
Обновена

20 години затвор за Иванчева и 15 г. за Петрова

Веднага след присъдата Иванчева, Петрова и Дюлгеров са задържани

Сподвижниците й увериха, че ще намерят начин кметицата да води кампанията си и от килията. Подкрепата е категорична, доволен е Кържилов. Иванчева днес или утре ще бъде преместена в София, където ще се прегледа, за да се види дали ще има един ден дете. Самата Желязкова доведе в ЦИК 3-месечния си син Борис. Моята увереност, че ще победим, му дава спокойствие, обясни тя спокойния сън на детето си.

Припомняме, Десислава Иванчева и Биляна Петрова бяха задържани преди една година с безпрецедентно дълъг арест - над 8 часа на централното софийско кръстовище пред Спортната палата. В колата на кметицата бяха открити 56 000 евро, които тя взела като подкуп според прокуратурата.

Бившият кмет на "Младост" се явява на евровота

Бившият кмет на "Младост" се явява на евровота

От инициативния комитет търсят подкрепа на още 2500 души

Службите бяха критикувани още тогава за нарушаване на човешките права на обвиняемите. Тримата обвинени прекараха 8 месеца в ареста, които бяха съпроводени и със скандал за условията в ареста и отношението при ескортиране до болнично заведение.

Иванчева и Петрова излязоха от ареста с мярка "домашен арест" малко преди Коледа 2018 година отново със скандал, който предизвика напрежение между Специализирания съд и ВКС и проверка, която бе разпоредена от шефа на ВКС Лозан Панов заради бързите действия на обвинението. Проверката завърши със заключение за инцидентен случай на неправилна съдебна практика.

Миналата седмица се проведоха заключителните пледоарии по делото срещу бившата кметица на "Младост" Десислава Иванчева и нейната заместничка. Окончателното решение на съда стана ясно на 15 април - 20 години затвор за Десислава Иванчева и 15 за Биляна Петрова. Седмица по-рано обаче стана ясно, че отстранената кметица на "Младост" възнамерява да се кандидатира за участие в евроизборите като независим кандидат. За целта беше регистриран Инициативен комитет "Непослушните".

Иванчева и Петрова: Змията хапе най-силно, когато знае, че умира

Иванчева и Петрова: Змията хапе най-силно, когато знае, че умира

Двете пишат от ареста