Новият представляващ Висшия съдебен съвет Димитър Узунов публикува на официалния сайт на институцията справката, която му е предоставена от мобилния оператор за деня на скандалното заседание на ВСС.

Справката е от Виваком като мобилен оператор и в нея се посочва, че от посочения номер, с титуляр ВСС, не е регистриран изходящ SMS в периода от 9.30 до 12.30 часа на 14 януари.

Припомняме, по време на заседанието на ВСС във въпросния ден, в периода от 9.30, когато е началото на срещата, до 12.30, когато съветът излезе в почивка, е бил изпратен SMS на премиера Бойко Борисов, който го информира какво се случва на заседанието.

Снимка 216785

Малко по-късно Борисов препрати съобщението на председателя на ВКС Лозан Панов, който пък го направи публично достояние. Това доведе до емоционалната реакция на премиера, който дойде на заседанието на висшите магистрати, макар и да беше отричал в продължение на седмици, че има намерение да прави това.

Кой е изпратил SMS на Борисов и дали е член на ВСС или неговият съветник Яне Янев – стана в следващите дни поредният скандал, който обхвана съдебната система. Едно от изказаните подозрения беше, че именно Димитър Узунов е изпратилият съобщението.

Малко след разразяването на този скандал, изненадващо ВСС смени представляващия си до този момент Соня Найденова и на найно място избра именно Димитър Узунов.

През последните дни редица организации призоваваха както изпратилият съобщението, така и премиерът да разкрият мистерията.