Аз съм българин и милея за България. Не съм убил, откраднал, продал на някого наркотици.
Това обяви с увереност в интервю за Нова телевизия Господин Вълев - Динко, който от вчера е разследван от прокуратурата и за проповядване на омраза и насилие.

Припомняме, "ловецът" на мигранти Динко стана известен през февруари месец, когато публикува видео със залавянето на 11 сирийски бежанци.
И тогава той даде поредица от интервюта, в които изразяваше пълна увереност в правотата и правото на своите действия.

"Не знам какво толкова съм направил", заяви и днес Динко и повтори, че и още пет жалби да се напишат срещу него, той пак ще знае, че е прав.

По отношение на обвиненията за насилие, той зададе реторичен въпрос: "Когато обявиха 50 000 долара за главата ми, някой свърза ли се с мен, някой предложили ли ми защита, помощ, някой да ме попита как съм?"

Господин Вълев е убеден, че прокуратурата ще си свърши работата и всъщност ще се докаже неговата невиннност.

Динко не отговори на въпроса разбира ли наистина в какво точно е обвинен - за проповядване на насилие и омраза. Той обясни, че ако онези бежанци са били минали легално границата на страната, е нямало да се срещнат с него.

"А бежанците, ако ме нападнат, какво ще правим", пита Динко, заявявайки, че защитава и себе си лично, но и семейството си, и държавата си.
"Който много милее за тези хора, да си ги пази." "И днес бих направил пак това", продължи Динко, без да прави разлика между терористи и бежанци.

Той е уверен, че "не на всеки му стиска да направи такова нещо", включително и за постъпката си последния път, когато бе задържан на македонската граница с плоча, която искаше да постави на Каймакчалан на мястото на разрушения вече паметник.