До 11 юни проверяват шофьорите за употреба на алкохол и наркотици. Това е част от специализирана полицейска операция, която се провежда по линия на TISPOL, съобщиха от МВР.

От понеделник, 5 юни, на територията на Европейския съюз се провежда полицейска операция по линия на Eвропейската мрежа на службите на Пътна полиция (TISPOL) срещу употребилите алкохол, наркотични или упойващи вещества водачите на моторни превозни средства. В операцията се включва и България.

Близо 3000 нарушения установиха пътни полицаи при акция на TISPOL

Близо 3000 нарушения установиха пътни полицаи при акция на TISPOL

Проверени са над 20 000 МПС

Акцията ще продължи до 11 юни, а основната й цел е шофьорите да осъзнаят последствията, които биха причинили, управлявайки колите си след употреба на алкохол или наркотични вещества.

Близо 6000 нарушения на скоростта  установиха при акция на TISPOL

Близо 6000 нарушения на скоростта установиха при акция на TISPOL

4962 от тях са засечени от автоматизирани технически средства

Една от трите основни причини за възникване на тежки инциденти по пътищата на Европа, с голям брой жертви, е управлението на МПС, след употреба на алкохол, наркотици или други упойващи вещества. Гражданите на всички държави членки на организацията, изразяват силно безпокойство от нарастващия брой водачи, качили се след употреба на алкохол или под въздействието на упойващи вещества.

109 пияни и 6 дрогирани шофьори спипаха полицаите при акция TISPOL

109 пияни и 6 дрогирани шофьори спипаха полицаите при акция TISPOL

Проверени са общо 10 457 шофьори

По време на проверките на територията на страната пътните полицаи ще извършват проверки и за валидна задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилите.