Съдът промени мярката за неотклонение на Петко Лисичков, задържан за убийството на Калоян Стоянов - Големия Риж в Бургас. Наложена му е мярка „домашен арест” , тъй като искането на прокуратурата и на защитата съвпадат, съобщи БНР.

Бившият полицай бе в ареста за 72 часа след инцидента в бургаския квартал „Меден рудник”, при който простреля известният в криминалните среди Калоян Стоянов – Големия Риж

Междувременно стана ясно, че бургазлии обмислят да организират протест пред общината в защита на бившия полицай. Все още не е окончателно решено, но най-вероятно той ще бъде на 27 септември от 13 часа пред сградата на Община Бургас, съобщи Burgas24.ne

Обществен комитет в защита на Лисичков смятат да създадат близки, приятели и съседи на бившия служител на МВР. Всички познати го подкрепят и смятат, че е постъпил правилно.

Припомняме, че бившата барета застреля Големия Риж след инцидент в Меден Рудник, когато Калоян Стоянов и трима негови познати обградиха и заплашваха със саморазправа Лисичков.
По първоначално данни дори са му отнели полицейска палка и са му нанесли няколко удара с нея, преди той да стреля три пъти в тялото на Калоян Стоянов.

В София стартира подписка "Върховенството за закона да е за всички", с която подписалите се обявяват срещу тенденцията да се дават високи присъди за служители на МВР и по-ниски за хора, които са извършили посегателство срещу полицаи. Подписката ще се разпространи и сред още 100 града из цялата страна.

По подобен начин много обществени организации и граждани защитиха друг служител на МВР, извършил убийство по време на самозащита - граничният полицай Михаил Цонков, който застреля турски бракониер. Тогава след подписки и редица обществени прояви, обвинението срещу него бе свалено.