Военно-апелативният съд наложи мярка за неотклонение за бившия директор на Националната разузнавателна служба - генерал-лейтенант Кирчо Киров. Мярката "домашен арест" е по искане на военните прокурори.

Припомняме, че на 22.01.2018 г. Софийски военен съд наложи на Кирчо Киров наказание петнадесет години лишаване от свобода и конфискация на половината от притежаваното имущество.
Присъдата на Киров е за това, че от 2007 г. до 2011 г. като директор на Националната разузнавателна служба е присвоил от бюджета на службата валута -евро и щатски долари в особено големи размери - пет милиона и сто хиляди лв. Обвинението квалифицира случая като особено тежък. Кирчо Киров е имал и съучастник - негов подчинен началник отдел.

Разпитват Станишев, Борисов и Първанов по делото срещу Кирчо Киров

Разпитват Станишев, Борисов и Първанов по делото срещу Кирчо Киров

Бившият шеф на НРС е обвинен в безстопанственост

Според определението на военно-апелативните съдии има опасност подсъдимият да се укрие. Затова и мярката за неотклонение на генерал Киров е променена от "парична гаранция" на "домашен арест".

Втора присъда за ген. Кирчо Киров
Обновена

Втора присъда за ген. Кирчо Киров

Предстои да бъде искана постоянна мярка за неотклонение на ген. Киров.

Припомняме, само преди десет дни Кирчо Киров чу своята трета подред присъда с двегодишна условна присъда. Бившият директор на Националната разузнавателна служба беше осъден от Софийския градски съд за разгласяване на класифицирана информация.
Първата присъда на Киров е за безстопанственост, от която са настъпили щети в размер на близо 5 млн. лева. За това обвинение Киров получи присъда от 10 г. затвор.

Тогава то коментира пред медиите, че не само смята да обжалва, но се подготвя и за "100-годишна война" като смята да сезира и чужди служби и съдилища и директно обвини като "поръчител" на "войната" срещу себе си и семейството си настоящия директор на ДАР Драгомир Димитров. Именно по този повод Киров заяви: "Има и стогодишни войни."

Кирчо Киров очаква 100-годишна война

Кирчо Киров очаква 100-годишна война

Бившият шеф на разузнаването ще обжалва присъдата