Проект за повишаване административния капацитет на служителите в ДАНС в областта на съвременните методи и практики по превенция и противодействие в областта на корупцията сред висши служители в изпълнителната, съдебната и законодателната власт беше представен от агенцията. Представянето на проекта бе уважено от зам.-председателя на ДАНС Ваня Стефанова.

Целите на проекта са допълнително обучение на служителите от специализираните звена в централната администрация и териториалните подразделения, разширяване нивото на познания и професионални умения, постигане на устойчивост в сферата на превенцията и противодействия на корупцията сред висши държавници и въвеждането на методи и механизми за удовлетворяване на потребността от специфични специализирани обучения.

Проектът е финансиран с подкрепата на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана чрез европейския социален фонд и е на стойност 89 957, 84 лева, като трябва да завърши в средата на 2014 година.

Вече е завършил първият обучителен модул, като обучението е проведено от Института по публична администрация към Министерския съвет. Проведени са обучения по отношение на механизмите за противодействия на корупцията при обществените поръчки, контрол на основните рискови канали за корупционно въздействия при процедурите с обществени поръчки и управленските и организационни фактори и условия за корупция. В отделните раздели са обучени общо 95 държавни служители.

Във връзка с информациите за оставка на шефа на корупционния отдел в ДАНС Диана Павлова от пресцентъра на агенцията обявиха, че не коментират кадрови промени и политика и категорично не са предоставяли официална информация на нито една медия.