Прокуратурата поиска доживотен затвор за Северин Красимиров, предаде БНТ.

Днес държавното обвинение внесе в Окръжния съд в Русе обвинителния акт срещу него за убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова през октомври миналата година.

От обвинителния акт стана ясно, че срещу 21-годишния подсъдим са повдигнати три обвинения - за блудство, изнасилване и умишлено убийство, като престъпленията са извършени по особено жесток и мъчителен за жертвата начин.

Днес прокуратурата поиска най-тежкото наказание за убиеца на Виктория Маринова - доживотен затвор без право на замяна.

Говорителят на главният прокурор Румяна Арнаудова заяви, че екипът работил по разследването се е наложило да обори внушенията, че в България журналисти, които се борят срещу корупцията и извършват разследвания срещу корумпирани лица, биват убивани.

Тя подчерта, че благодарение на професионализма и усърдието на екипа се е стигнало до разкриването на случая, който по думите ѝ е чисто криминален. 

Според Арнаудова тези внушения са злепоставили България за кратък период от време.

Разследващият полицаи по случая обясни, че не са събрани никакви доказателства за трите престъпления, които да доказват, че имат връзка с професионалната реализация на жертвата.

Разследващият подчерта, че разполагат с множеството доказателства като дрехите на Северин и вещи на убитата, които доказват твърденията по разследваната версия.

Северин - с умствено изоставане и с решение на ТЕЛК

Северин - с умствено изоставане и с решение на ТЕЛК

Остава в болницата към затвора в Ловеч за 30 дни за пълна експертиза

Припомняме, на 7 октомври стана ясно, че административният директор и водещ на едно от предаванията на русенската телевизия TVN Виктория Маринова е убита по време на своя дневен крос край Дунава.

Северин Красимиров бе задържан от германските власти на 10 октомври -осем часа след постъпило искане от българските власти. Той се е намирал в дома на майка си в германския град Щаде.

Пред германските власти обвиняемият е признал за убийството на Маринова, но отказал да говори за каквото и да било сексуално посегателство върху нея.

Извършителят е засечен въз основа на ДНК анализ, като данните са съвпаднали на 100% с намерените доказателства.

Северин: Виновен съм, ще излежа

Северин: Виновен съм, ще излежа

Съжалява за стореното

Спрямо Северин прокуратурата повдигна задочно две обвинения - за изнасилване и убийство.

На 17 октомври той пристигна на летище "София" с полет от Хамбург, придружаван от полицаи от България и Германия.

Ден по-късно официално му бяха повдигнати две обвинения - за изнасилване и убийство.

На 19 октомври преди началото на заседанието за разглеждане на мярката му за постоянно задържане под стража, той заяви пред медиите, че е виновен и ще приеме всяка присъда, която му бъде поставена.

На 20 ноември станаха ясни и резултатите от направената му съдебно-психиатрична експертиза, според които Северин е с лека умствена изостаналост, но е вменяем и е разбирал какво върши, така че може да носи наказателна отговорност.

Северин няма да получи лукс килия, отсече Цачева

Северин няма да получи лукс килия, отсече Цачева

По думите ѝ той ще разполага със стандартните условия в затвора