Столичната полиция предприема мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в София във връзка с предстоящия футболен мач между отборите на „Левски” и „Лудогорец”. Това съобщават от пресцентъра на МВР.

Футболната среща ще се проведе на 23 април, събота, от 20.00 часа на стадион „Георги Аспарухов”.

Служителите на реда ще следят да не се допускат инциденти преди, по време и след мача. Те ще съпровождат до подсигурените за паркиране места пристигащите организирано с автобуси от страната привърженици на гостуващия отбор. Предвидено е феновете на „Лудогорец” да паркират на бул. „Владимир Вазов” до сектор „Г”.

Всички посетители на футболния мач ще бъдат щателно проверявани, предупреждават от полицията. Проверките на влизащите ще се извършват на изградени в района на стадиона контролно-пропускателни пунктове.

На стадиона няма да се допускат видимо пияни зрители. Няма да се допуска носене на огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри.

На територията на стадиона ще се допускат малолетни само с пълнолетен придружител и предварително попълнени декларации.

Органите на реда приканват зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона. По този начин ще бъде избегнато струпване. Вратите на всички входове ще бъдат отворени в 18.00 часа. От съображения за сигурност след 19.30 часа вратите ще бъдат затворени и посетители няма да бъдат допускани, поясняват още от вътрешното министерство.