Дирекцията за национален строителен контрол ще обжалва съдебното решение по казуса със сградата "Златен век", съобщиха от ДСНК.

На 2 август в дирекцията официално е получено решението на Софийския административен съд, с което се отменя заповедта за спиране на строежа на фирма "Артекс".

"Дирекцията за национален строителен контрол ще обжалва решението на Софийския административен съд пред Върховния административен съд в най-кратък срок." - се казва в съобщение на ДСНК, разпространено до медиите.

Междувременно премиерът Бойко Борисов съобщи във Фейсбук, че лично е разпоредил държавните органи да предприемат обжалване на решението за "Златен век".

"В разговор с регионалния министър Петя Аврамова разпоредих държавните органи незабавно да предприемат действия по обжалване на решението на съда по казуса със сградата "Златен век" в София. Министър Аврамова разговаря с ръководството на ДНСК, която е компетентната институция, която може да атакува решението отново в съда. Преди минути бях информиран, че е създадена пълна организация и процедурата по обжалване ще бъде задействана още в началото на следващата седмица." - пише Борисов в социалната мрежа.

ДНСК очаква решението за "Златен век" да се обжалва
Обновена

ДНСК очаква решението за "Златен век" да се обжалва

След аргументите на съда, "Артекс" не вижда причини да не продължи да строи