Два трактора и една сеялка са изгорели при пожар в търговищкото село Алваново, съобщи БТА, позовавайки се на МВР. Унищожени са 1400 кв. м. покривна конструкция.

Сигналът за огъня, възникнал в стопанска постройка, е получен след 17 часа в понеделник и е погасен четири часа по-късно. Няма пострадали хора.

Сградата е собственост на местната земеделска кооперация. След инцидента са унищожени 1400 кв. м. покривна конструкция, два трактора и една сеялка. Спасени от огъня са други селскостопански машини - зърнокомбайн, две сеялки, торачка, хедер за зърнокомбайн и др.

При потушаването на пожара са използвани 42 000 литра вода. Участвали са огнеборци с три противопожарни автомобила и служители на полицията.

Образувано е досъдебно производство за изясняване на случая.

Междувременно от МВР съобщиха, че за последните 3 денонощия екипи на пожарната в Търговище са гасили още няколко пожара, за които няма преки материални щети. Небрежност при боравене с огън е изпепелил сухи треви в землището на село Могилец, община Омуртаг, и в местността "Кованлъка" край гр. Търговище. Пожар, причинен от самозапалване на сажди, е имало и в комина на жилище, както и в кофа за смет.