Двама гранични полицаи са задържани за взет подкуп в размер на 150 евро. Случаят е от 23 март, когато около 23 ч. е извършена проверка на двама албанци на ГКПП "Гюешево".

А.Г. на 60 години и С.Л. на 39 години дали подкуп в размер на 150 евро на двамата служители от Гранична полиция. С действията си те целели да бъде допуснато С.Л. да излезе от България в Северна Македония без да му бъде наложена санкция за превишен престой в страната.

Предложеният подкуп бил приет от длъжностните лица Г.В. (на 38 години) и И.С. (на 49 години), а минути след това били задържани. С цел имотна облага двамата нарушили задължения си, касаещи реда и организацията при осъществяване на граничната проверка на ГКПП. От деянието им са могли да настъпят немаловажни вредни последици, изразяващи се в уронване престижа на МВР, както и създаване на недоверие в дейността на държавния орган, подчертават от прокуратурата.

Четиримата са привлечени в качеството на обвиняеми и са задържани за срок до 72 часа. Предстои да бъде поискан от съда постоянен арест за всички обвиняеми.

Досъдебното производство за подкуп и длъжностно престъпление с цел имотна облага се води от Окръжна прокуратура-Кюстендил. Работата по случая продължава.

Временно отстраниха 20 митничари заради сигнали за поискани подкупи

Временно отстраниха 20 митничари заради сигнали за поискани подкупи

Сигналите са постъпили от партньорски служби, включително и от австрийското правителство