Две паралелни разследвания се водят за побоя над полицай от двама цигани във врачанското село Борован. Това съобщи на извънредна пресконференция началникът на полицията в Бяла Слатина старши инспектор Пламен Стоянов, цитиран от bulnews.bg.

Той заяви, че целта им е да разберат дали наистина има връзка между нападението и стари конфликти между циганите А.А. и М.М. и униформения Г.Ц.

Хванаха 18-годишен дрогиран шофьор, бутнал полицай

Хванаха 18-годишен дрогиран шофьор, бутнал полицай

Освен дрогиран, младежът нямал и книжка

36-годишният борованчанин А.А. и 44-годишният му авер М.М. нападнаха и пребиха 35-годишният служител на реда Г.Ц. в магазин в селото.

Инцидентът е станал в събота вечерта, но едва днес добива публичност. Свидетели на случая разказват, че полицаят от Бяла Слатина отишъл да пазарува в търговския обект, когато след него влезли и двамата цигани. Те се държали агресивно и Г.Ц., който бил в цивилни дрехи и извън работно време, им направил забележка.

Моторист блъсна полицай в Русе и избяга

Моторист блъсна полицай в Русе и избяга

Униформеният е следил за реда по време на баловете

След това между тримата започнала разправия, тъй като е възможно да има и стари пререкания. Това допринесло словесните нападки бързо да прераснат в бой. Между тримата започнала ожесточена размяна на юмруци. Двамата цигани обаче надделели и полицаят паднал на земята.

След побоя А.А., който е криминално проявен и осъждан, и М.М. си излезли съвсем спокойно пред погледите на смаяните очевидци.

Блъснаха моторизиран полицай в Пловдив

Блъснаха моторизиран полицай в Пловдив

Няма опасност за живота му

Ст. инспектор Стоянов поясни, че на мъжът сам е потърсил лекарска помощ, като е бил откаран в болницата от свой приятел, а на мястото изобщо не е пристигнала линейка. Според шефа на полицията набитият служител на реда не е изпадал в безсъзнание. Началникът на полицията в Бяла Слатина категорично заяви, че случаят не е толкова тежък.

Нападателите пък малко след това са били задържани от органите на реда и по случая е образувано досъдебно производство.

Отмениха фолклорния събор в Пловдив заради загиналия пътен полицай

Отмениха фолклорния събор в Пловдив заради загиналия пътен полицай

Събитието беше помрачено...

На този етап от полицията не желаят да коментират други подробности по случая, като дори не пожелаха да съобщят имената както на нападателите, така и на пострадалия.