Двама маскирани бракониери нападнаха с моторен трион горски служители в Разлог, съобщи "24 часа"

По време на редовен обход на охранителен участък "Мразеница" горски попадат на джип с отворена задна врата на багажника, натоварен до половина с дървесина. Зад джипа се оказват две лица, едното от които е с маска и разкроявало поваленото дърво. Другият нарушител товарел нарязаните дървета. При приближаването на горските стражари единият затваря задната врата на багажника и си поставя на главата маска тип "качулка", докато през това време другият продължава да реже дървото.

След като приближават на около 4-5 метра, единият от бракониерите вдига работещия моторен трион и замахвайки с него, се насочва към стражарите. Горските се изплашили и побегнали, а мъжът ги гонил около 50 метра с включен моторен трион.

Единият бил системен нарушител с 21 акта за незаконни дейности от 2014 г. досега.

Преди повече от седмица - на 16 юни, директорът на "ДГС Разлог" инж. Иван Гърков с писмо уведомява полицейското управление в Разлог за друг подобен инцидент в същия охранителен участък "Мразеница" със същото моторно превозно средство, в което по всяка вероятност са пътували същите маскирани лица.

И тогава джипът и лицата са забелязани от същите горски стражари. В конкретния ден маскираните са препречили пътя на служебния автомобил, като умишлено са повалили дърво пред него.

И двамата бракониери са стари познайници на органите на реда в Разлог. Към тях могат да се прибавят и още 23 системни нарушители с десетки актове за незаконни дейности в горите, които въпреки непрекъснатите проверки на горските служители остават ненаказани и продължават да бракониерстват.