По първоначални данни двама души са загинали след възникнала свада и ескалирало напрежение в квартал в Нова Загора.  Други трима са в болница с различни наранявания, съобщиха от ОДМВР-Сливен.

Сигнал за случая получен днес рано следобед. Незабавно към мястото били пратено полицейски екипи. Служителите от ОДМВР-Сливен и колегите им от сектор "Специални тактически действия" към ОДМВР-Стара Загора потушшили конфликта, възникнал между две фамилии в новозагорския квартал "Шести". Не било допуснато той да прерасне в саморазправа, да ескалира и да доведе до повече и по-сериозни последствия.

Стрелба и масов бой пред Съдебната палата в Пловдив

Стрелба и масов бой пред Съдебната палата в Пловдив

По време на конфликта участвали над 20 души

Полицаите успели да изведат и задържат трима мъже, барикадирали се в частен имот в квартала. При извършената проверка е иззета ловна пушка. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

По информация на bTV при сбиването е използвано огнестрелно оръжие, включително и автомати "Калашников". "Това, което знам от служителите на МВР е, че към момента всичко е спокойно. Има засилено присъствие на МВР и Жандармерия", заяви кметът на Нова Загора Галя Захариева, цитирана от медията. Полицията проверява на входа на квартала всички преминаващи автомобили и пътниците в тях.