Продължава разследването на снощната стрелба на пътя София - Перник, в района на Владая, съобщи Нова телевизия. Задържан е един от предполагаемите нападатели.

След скандал за пари, се стигнало до заплаха с нож, гонка с коли и два изстрела, в пиков час в район, в който трафикът обичайно е засилен.

Пострадал е 18-годишен младеж. Той е с охлузване на едното ухо в резултат на счупени стъкла от простреляното задно стъкло на единия автомобил. Прегледан е от медицински екип, но не е бил настанен в болница.

Младежът твърди, че предполагаемият стрелец е дължал 200 лева на неговата племенница. Изясняването на обстоятелствата около инцидента продължава.

Ранен при стрелба край Владая

Ранен при стрелба край Владая

Полицията изяснява случилото се, но вероятно е спор за пари

По късно от МВР разпространиха и официална информация по случая, който е станал снощи в района на бул. "Цар Борис III". По него работят служители на реда от столичното Шесто РУ. Около 18.50 часа в полицията е получен сигнал за грабеж на телефон от сергия за продажба на плодове, на пътя, в района между кв. "Владая" и с. Драгичево. След посегателството, извършителите избягали с лек автомобил към Драгичево, но били последвани от собственика на отнетия телефона, който стрелял по тях с въздушен пистолет.

Пристигналите полицейски екипи задържали на място за грабеж и хулиганство двама мъже - на 20 и 24 години, с криминални прояви, съответно от Хасково и Любимец.

Изяснено е, че напрежението между тях възникнало заради спор за неголяма сума пари. Извършен е оглед. Предстои доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура. В рамките на образуваното досъдебно производство криминалистите изясняват всички факти и обстоятелства около инцидента.