Две криминално проявени лица са задържани при акцията срещу разпространението на дрога във Варна. Това заяви пред журналисти комисар Андрей Ангелов зам. директор на ОДМВР-Варна.

На кратък брифинг той даде подробности за полицейската операция в морската столица. Той посочи, че акцията е проведена на 18.07.2023 г. в жк. "Владислав Варненчик. Комисар Ангелов подчерта, че са задържани две лица - на 18 и 36 години, криминално проявени. Той добави, че арестуваните са били съседи, които живеели и продавали дрога в един и същ блок, на един и същ етаж.

Комисарят добави, че след задържането им не е установен друг случай на разпространение на фентанил. Въпреки това полицията продължава работата си по случая, каза още той.

Той опроверга твърденията за голям брой смъртни случаи при наркозависими граждани, настъпили след употреба на фентанил през последния месец.

По отношение на починалите от новата синтетична дрога, Ангелов заяви, че в кръвта на част от тях е открит метамфетамин, а до телата им са намерени спринцовки. Това показва, че преди смъртта лицата са употребили това вещество, поясни той.

По думите му е назначена проверка дали в периода от април до сега в болниците на територията на град Варна са извършвани аутопсии на лица, приети с свръхдоза фентанил. Ангелов подчерта, че миналата година е регистриран един такъв случай.

На днешното заседание на Министерски съвет премиерът Николай Денков обяви, че се създава нов координационен механизъм, който да бори организираната престъпност и вноса на наркотици.

Хероин, смесен с фентанил, уби десет души във Варна

Хероин, смесен с фентанил, уби десет души във Варна

Тревожна тенденция сред наркозависимите в морската ни столица