Две жени са приети в болница и са с опасност за живота, след тежък сблъсък на софийското Околовръстно шосе.

Четири коли са участвали по едно и също време в катастрофата, но инцидентите се разглеждат като два отделни, поясни пред Нова ТВ комисар Тенчо Тенев, началник на КАТ, София.

Те са станали между отклоненията за кварталите "Бояна" и "Драгалевци" в посока Перник. Ранени са две жени, които са с опасност за живота.

Най-вероятната причина за тежката катастрофа е гонка между две мощни коли, управлявани от младежи. Версията обаче още не е потвърдена от разследващите и затова все още за основна причина се посочва несъобразена с тежките пътни условия скорост.

Тенев обясни, че няма как да се потвърди версията за гонка, защото това трябва да се потвърди със свидетелски показания.

Двамата шофьори са дали лаконични показания, а трети водач, който задочно е станал участник, е посочил, че изненадващо бил ударен странично от автомобила, който се е движил с висока скорост.

Свидетелски показания не могат да бъдат взети в момента от пострадалия четвърти автомобил, тъй като двете жени, които са били в него, се намират в болница в тежко състояние.

Тежка катастрофа с три коли на Околовръстното в София

Тежка катастрофа с три коли на Околовръстното в София

В едната има затиснати хора

Първата кола, управлявана от 20-годишен, е ударила малък лек автомобил, в който са пътували двете пострадали жени. Те буквално са били затиснати в колата и се е наложило намесата на пожарникари, които да ги извадят.

От силния сблъсък едната жена е излетяла от предната седалка и се е озовала в багажника. И двете са настанени в болница с опасност за живота.

Зад волана на другатa кола е бил 22-годишен. Секунди по-късно той е ударил странично джип, след което от скоростта загубил управление и се забил в рекламна табела на близката бензиностанция, уточни Тенев.

Двамата водачи не били много разговорливи, каза шефът на Пътна полиция, но си признали, че карали малко по-бързо от позволеното. Двамата са дали отрицателни алкохолни проби.

Пред bTV единият от тях заяви: "Вината се знае на кого е, не искам да коментирам. Има си органи, които ще определят кой е виновен". След това добави, че самият той е карал "максимум със 110 км/ч, не повече".

Вътрешният министър Румяна Бъчварова заяви пред Нова ТВ, че това е престъпно поведение. "На мястото има камера и ще се установи каква точно е била скоростта. Недопустимо е да се шофира по този начин. Промените в новия закон влизат в сила от 21 януари. Те са много по-строги, глобите са по-високи, ще се свалят и номерата на колата, ще се отнемат и свидетелства за правоуправление", заяви тя.