Определени групи от хора, които имат определени интереси, ни сатанизират и ни вкарват в режим на карантина, изолират ни. Винаги сме спазвали законите в тази страна. 

Това твърди изпълнителният директор на най-голямата строителна компания в момента у нас "Джи Пи Груп" Владимир Житенски пред Нова телевизия. 

След разразяването на скандала около компанията, тръгнал от разследване на сайта "Биволъ", в което се твърди, че "Джи Пи Груп" са важна част от добре смазана машина за мащабна кражба на средства от европейските фондове, премиерът Бойко Борисов нареди на АПИ да не допуска компанията до конкурси за пътни проекти. 

"Джи Пи Груп" се опитвали да се снишат, конкурентите ги "сготвили"

"Джи Пи Груп" се опитвали да се снишат, конкурентите ги "сготвили"

Това коментира Тихомир Безлов

Житенски обясни, че компанията сама е решила да се оттегли от спечеления търг за изграждането на тунел "Железница", който е част от трасето на магистрала "Струма". България получи европейско финансиране за магистралата и ако не изпълни последната отсечка от трасето в срок, може да изгуби всички средства, получени за магистралата през последните години.

"Джи Пи Груп" се отказва да строи тунел Железница

"Джи Пи Груп" се отказва да строи тунел Железница

Компанията предупреждава за последици от решението на Борисов

"Ние сами се отдръпнахме от проекта за строителство на тунел "Железница", който е част от един голям проект за няколко милиарда. Ако ние не се отдръпнем и започнем да проявяваме некоректност към страната си, ще загубим всичките тези средства", заяви Житенски.