Четирима мъже са осъдени за телефонни измами по схемата "пострадал при катастрофа близък". Присъдите са прочетени от Пловдивския районен съд след споразумение с прокуратурата, съобщават от пресцентъра на институцията. 

Подсъдимите са Люцкан Люцканов, на50 години, Кольо Парушев на 40 г., Илиян Мерданчев на 38 г., и 17-годишният Наско Г., всички от Горна Оряховица.

Те бяха признати за виновни, че от 10 август до 12 август тази година са се опитали да измамят две жени - едната от Асеновград, другата от Пловдив. Сумата, която са опитали да измъкнат от двете жени, е била на обща стойност 13 000 лева.

Люцкан Люцканов е осъден на една година и шест месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим. До момента той е осъждан 9 пъти.

Кольо Парушев е осъден на две години лишаване от свобода условно с 4 години изпитателен срок. Илиян Мерданчев е осъден две години лишаване от свобода с 4 години изпитателен срок.

Непълнолетният Наско Г. е осъден на шест месеца лишаване от свобода с една година изпитателен срок.

Четиримата са признали вината си и фактите по извършеното от тях престъпление и са сключили споразумение с Районна прокуратура-Пловдив.

Присъдата е окончателна и не подлежи на обжалване.