Условна присъда от две години и половина и глоба от 2500 лева постанови Добричкият окръжен съд на бившия областен управител на Добрич Динчер Хаджиев, заемал поста от 2005 до 2008 година, съобщи БНР. 

С условни присъди са и бившият директор на "Административен контрол и регионално развитие" в Областната управа Пламен Ганев, както и началникът на отдел в Службата по кадастър Костадин Костадинов.

Присъдите са заради продажбата на шест имота на специализираната болница по рехабилитация "Тузлата" в Балчик и за нанесени щети от над 660 000 лева, както и за продажбата на още три имота с нанесени щети на държавата от над 150 000 лева по време, в което осъдените лица са заемали държавни длъжности.

Задържаха бившия областен управител на Добрич

Задържаха бившия областен управител на Добрич

Това е потвърдил и вътрешният министър Цветан Цветанов.

Изпитателният срок на присъдите за Динчер Хаджиев и Пламен Ганев е 5 години.

По-малка присъда съдът отреди за третия обвинен Костадин Костадинов, който получи 9 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок.

След изслушване на присъдата Динчер Хаджиев заяви, че е невинен и ще обжалва решението на съда.

Бившият областен управител на Добрич остава в ареста

Бившият областен управител на Добрич остава в ареста

Срещу него са повдигнати обвинения за престъпления по служба

Той допълни още, че не е очаквал друга присъда в Добрич.

Припомняме, че през март 2010 година Хаджиев и Ганев бяха задържани извършени заменки на стойност над 164 000 лева на територията на Община Шабла.

Двамата в качеството им на длъжностни лица, са нарушили служебните си задължения, като съставили и подписали договори за продажба на имоти, представляващи частна държавна собственост, без да е налице представен документ за извършено плащане с компенсаторни документи.

Ексобластен управител на Добрич на свобода срещу 25 хил. лв.

Ексобластен управител на Добрич на свобода срещу 25 хил. лв.

Той е обвинен в злоупотреба със

След това съдът реши Динчер Хаджиев и Пламен Ганев да останат за постоянно в ареста.

През май 2010 година, Хаджиев трябваше да плати 25 хиляди лева, а Ганев - 20 хиляди като парична гаранция за да излязат на свобода.