Бургаският окръжен съд отложи за 15 декември делото за отнемане на имуществото на несебърския наркобос Димитър Желязков - Митьо Очите.

Искането беше внесено от Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, позната още като комисията „Кушлев".
Стойността на имуществото на Очите беше оценена на 2 357 883 лв. Това значително надвишава неговите официални законни доходи.

В мотивираното искане на комисията „Кушлев" се настоява да бъдат отнети в полза на държавата апартамент, вила в Сунгурларе, три дворни места, магазини, складове и четири автомобила, собственост на Димитър Желязков.

Освен това се иска и отнемане на правото на строеж на жилищна сграда върху 190 кв. м. държавен терен в Несебър.

На делото днес бяха представени договори, експертизи, фактури и други допълнителни документи както от страна на обвинението, така и от позицията на защитата на Желязков.

Двамата експерти, които бяха чакани и от София обаче, не пристигнаха. Така Окръжният съд взе решение делото да се отложи за 15 декември.
Според юристите защитата на Митьо Очите може да протака доста дълго делото и да търси вратички в закона постоянно.

На 30 януари след споразумение с прокуратурата, Окръжният съд в Бургас осъди Димитър Желязков на четири години и шест месеца затвор и конфискуване на 18 хиляди долара.