Оставиха в ареста 41-годишният "екстрасенс" Десислав Велков за блудство и причинени леки телесни повреди по хулигански подбуди, съобщиха от прокуратурата. Това искане е предоставено по искане на Районна прокуратура-Пловдив.

Разследването е установило, че наскоро Велков пуснал обяви в интернет за набиране на момичета за офис асистентки, операторки на мобилни телефони и за реклама. На 2 октомври 2015 г. три момичета,  на възраст между 18 и 20 години, се отзовали на пуснатите обяви и отишли в апартамент на ул. „Петко Д. Петков", предварително нает от Велков.

При срещата с момичетата той им обяснявал, че трябва да работят на компютър като негови офис асистентки и им обещал заплащане в размер на 300 лева седмично. След като се съгласили, Велков им казал, че е екстрасенс и има свръхестествени способности.

На две от момичета масажирал ушите с цел: "Премахване на негативна енергия и стрес", а спрямо третото извършил блудствени действия по време, когато извършил "премахвал отрицателната енергия".

На 3 октомври 2015 г. е подаден сигнал от една от пострадалите. Велков е осъждан многократно за извършени идентични престъпления като тези, за които му е било повдигнато обвинение.

Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив са извършени огледи, разпити на пострадалите, на които лично е присъствал наблюдаващия прокурор, назначени и изготвени са експертизи, предстоят още процесуално-следствени действия.