Елена Динева, жената до Васил Божков, е привикана на разпит в Главна дирекция "Национална полиция".

Динева пристигна заедно с адвоката си Людмил Рангелов. Те заявиха, че не знаят причината Динева да бъде призована в полицията, съобщи БТА.

Адвокат Рангелов обясни, че клиентката му ще бъде разпитана в качеството си на свидетел. По думите му поканата за разпит е от декември месец миналата година.

Разпитът продължи около половин час. Динева бе разпитана като свидетел по разследване за данъчни измами, обясни адвокатът й. Елена Динева е дала обяснения за заем от 2008 година, даден от нейна фирма на акционерно дружество.

По разследването няма обвинени, каза Рангелов и допълни, че договорът за заем е за 50 000 лева.

По повод разследването, по което Динева е съобвиняема с Васил Божков за участие в престъпна група, Рангелов подчерта, че вече четири години няма изготвен обвинителен акт.

Припомняме, на 19 януари, петък, полиция влезе на проверка в няколко имота на бизнесмена Васил Божков. От МВР потвърдиха, че спецакцията е във връзка с разследването на убийството на Алексей Петров.

Божков бе привикан и на разпит в СДВР в качеството си на свидетел. Разпитът продължи повече от час, а на излизане от сградата на СДВР бизнесменът не даде конкретна информация.

"Разпитваха ме за глупости", лаконичен бе той.

Денков чака официално обяснение от прокуратурата за акцията в имоти на Божков

Денков чака официално обяснение от прокуратурата за акцията в имоти на Божков

Премиерът уверен, че страната ни бързо се приближава към еврозоната