Евакуацията на хората от село Влахи е приключила. Властите са евакуирали от селото 27 души. Те са изведени със съдействието на полицейски служители.

Пожарникарите продължават да гасят пожара в Кресненското дефиле. Силите на екипите са съсредоточени в овладяването на пожара и недопускане на разрастването му към селото.

Жителите на село Влахи бяха евакуирани, заради опасността пожарът в местността да се разрасне. От появилия се силен вятър, огънят се разраства в посока селото и застрашава животът и здравето на хората.

Това е причината и екипите, които гасяха стихията, да бъдат изтеглени на безопасни места, за да могат да се прегрупират, обясни главен инспектор Добри Тонков.

По думите на областния управител на Благоевград Бисер Михайлов с негова заповед е разпоредено да започне евакуация на жителите на село Влахи.

Направен е списък на жителите на село Влахи и по първоначална информация те бяха около 19 души, една част от тях са постоянно живущи, други имат там вили и къщи, в които ходят в почивните дни, поясни главен комисар Николай Хаджиев, директор на ОДМВР -Благоевград.

Потушиха над 200 пожара в последното денонощие

Потушиха над 200 пожара в последното денонощие

Борбата със стихията в Кресненското дефиле продължава

"За нас приоритет е спасяването на човешките животи и запазването на живота на жителите на селото", заяви Михайлов. Той предполага, че ще срещнат съпротива от част от жителите на селото, както беше от изминалите дни в Ощава и Сенокос.

Хаджиев е категоричен, че се беше наложило, дори и принудително хората щяха да бъдат изведени и евакуирани, за да са в безопасност.