"Еврофутбол" сезира различни български и международни институции заради административен произвол и злоупотреба с власт от длъжностните лица от Държавната комисия по хазарта.

Българският букмейкър се е обърнал към главния прокурор Иван Гешев, президента Румен Радев, премиера Бойко Борисов, председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, народните представители, Висшия съдебен съвет, представителството на Европейската комисия в България, председателите на Върховния административен съд и на Върховния касационен съд, както и до посолствата на Съединените американски щати, на Гърция, на Франция и на Германия.

Лицензът на "Еврофутбол" - окончателно отнет

Лицензът на "Еврофутбол" - окончателно отнет

От компанията ще обжалват и ще подадат сигнал до прокуратурата

Сигналът до тях е по повод "незаконните и престъпни действия на Комисията по хазарта" от 14 юли тази година, с които Комисията отне лицензите на "Еврофутбол" и които според компанията са грубо нарушение на Конституцията, правото на Европейския съюз, Административнопроцесуалният кодекс, Закона за хазарта и две съдебни решения.

Припомняме, преди дни стана ясно, че Комисията по хазарта отнема окончателно лиценза на "Еврофутбол".

В началото на юли на първа инстанция Софийският административен съд реши, че временното отнемане на лиценза на букмейкъра е неправомерно. Решението беше публикувано в социалните мрежи от избягалия в Дубай бизнесмен Васил Божков, срещу когото има 18 обвинения. Божков има акционерен дял във фирмата.

 Софийският административен съд отмени отнемането на лиценза на "Еврофутбол"

Софийският административен съд отмени отнемането на лиценза на "Еврофутбол"

Божков от Дубай публикува решението на съда