ДПС депутатът Александър Методиев, по известен като бат Сали, е постъпил за лечение в болница със сърдечен проблем.

Това възпрепятства старта на делото за хулиганство срещу него, тъй като депутатът държи да присъства на съдебните заседания и да участва активно в процеса.
По закон неговото присъствие не е задължително в залата, тъй като престъплението, в което е обвинен, не се явява тежко умишлено.

Съвестта ми е чиста, защитавах събратята си, уверен Бат Сали

Съвестта ми е чиста, защитавах събратята си, уверен Бат Сали

Не трябвало да се коментират сведенията на мними полицаи, твърди Александър Методиев

Адвокатът му обаче представи документ от болницата, където бат Сали е постъпил, а съдът се съобрази с желанието на Методиев да присъства и за да не наруши процесуалните му права, отложи делото.
Първоначално съдът реши следващото заседание да е на 1 ноември. Адвокатът обаче подчерта, че е възможно тогава делото отново да бъде отложено, тъй като все пак случаят на Бат Сали касае сърдечно заболяване. Затова и съдът насрочи следващото заседание чак за 14 ноември.

Цацаров възмутен от морала на Бат Сали

Цацаров възмутен от морала на Бат Сали

Законът е един за всички, категоричен е той

Междувременно от думите на защитата стана ясно, че с клиента му ще искат връщане на делото на прокуратурата. Това свое искане те ще направят официално, след като бат Сали се яви в съда.

След заседанието прокурорът по делото Дойчо Тарев заяви, че на пръв поглед не вижда основание за искането на защитата за връщане на обвинителния акт. По делото ще бъде представена и експертиза на видеоматериал от случката, за която депутатът е обвинен за хулиганство. Според обвинението той е попречил на орган на власт – полицейски служители – да изпълни задълженията си.

Александър Методиев е парадирал със заеманата от него длъжност народен представител - и със служебната си карта. Той е заплашвал освен това полицейските служители, че ще бъдат уволнени.

По-голяма част от призованите свидетели и вещите лица се явиха в зала. Един от свидетелите обаче не присъства, което ще му струва глоба от 200 лв., наложена от съда.
Съпругата на Александър Методиев също беше в съдебната палата.