Сигнал за бомба е подаден в Столична община. За въпросния сигнал за взривното устройство съобщи председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков още в началото на заседанието на общинарите.

От Столичната полиция са наредили евакуация на сградата на ул. "Московска". Общинските съветници обаче отказаха да напуснат, затова и гласуваха оставане на собствена отговорност. Служителите на общината обаче са евакуирани, а достъпът на хора до и около сградата е ограничен. 

Малко след 11.00 часа, след гласуването на точка 7 от дневния ред, кметът на София Йорданка Фандъкова помоли всичките си колеги да напуснат сградата за 20-минутна почивка, докато се извърши проверка от полицията за поставено взривно устройство.

Кметът подкани съветниците с предложението: "Можете да изпушите по една цигара."

Заседанието на Столичния общински съвет беше прекъснато за 20-минутна почивка.

На днешното заседание предстои важното обсъждане по отпадането на поскъпването цената на билета за градския транспорт. Дневният ред на цялото заседание е интересен, тъй като предстои и обсъждане на началото на следващата учебна година, начинът на приемане в общинските учебни заведения и методиките за прием.