Габриела Славова остава в ареста, като обвиняема за убийството на Пейо Пеев. По-рано тя е поискала промяна на мярката за неотклонение в по-лека, като днес по собствено желание не е присъствала в съдебната зала. Това посочват от NOVA.

Тримата ѝ адвокати са изложили различни причини, заради които Габриела Славова да бъде преместена под домашен арест. Прокуратурата е отхвърлила всички аргументи, а искането за промяна на мярката за неотклонение се смята за неоснователно.

Съдът счита, че има достатъчно доказателства, че Славова е извършила престъплението. Съществува също опасност обвиняемата да опита да се укрие.

Видеотехническа експертиза на охранителните камери показва, че в автомобила, където е открито тялото на Пеев, е имало борба и душене. Чрез експертизата обаче не може да се установи самоличността на участниците.

Припомняме, на 30 януари Софийският районен съд реши Красимира Трифонова и Габриела Славова да останат за постоянно в ареста за убийството на Пейо Пеев на 18 януари.

На първа инстанция Габриела Славова беше пусната под домашен арест под предлог, че трябва да се грижи за децата си. Впоследствие е установено, че те са при родителите на Пейо Пеев.

Закрила на детето в Бургас се занимавала с Габриела Славова още през 2021 г.

Закрила на детето в Бургас се занимавала с Габриела Славова още през 2021 г.

Съсед на семейството потвърди за сигнали и лошо отношение