34-годишен мъж беше задържан за измами в големи размери от служители на ГДБОП.

По първоначална информация той действал като активен блогър. Под чужда самоличност предлагал онлайн закупуване на самолетни билети на изгодни цени за екзотични дестинации - Сингапур, Банкок, Мексико и САЩ.

Жертви на "изгодните" оферти станали част от приятелите му в социалните мрежи. С някои от тях измамникът контактувал от години.

Съдят Спас от Кочериново за измама със самолетни билети

Съдят Спас от Кочериново за измама със самолетни билети

Водят се още две досъдебни производства срещу Василев, за измами, като пострадали са множество лица

Мъжът действал по една и съща схема с всяка от жертвите си. В началото започвал с продажба на по-евтини самолетни билети, а когато клиентите оставали доволни от услугата, той им предлагал пакетна оферта. Едва по-късно обаче потребителите разбирали, че тя е фиктивна.

Най-активно измамникът действал в периода от края на 2016 г. до август 2017 г.

Първоначално мъжът е задържан за 24 часа, а след като е привлечен като обвиняем за измама, мярката му е удължена до 72 часа.

Работата по образуваното досъдебно производство продължава под надзора на Софийската районна прокуратура.

Припомняме, това е поредният случай на подобна измама. През март тази година прокуратурата внесе обвинителен акт срещу Спас Василев заради фалшиви самолетни билети. Мъжът, по-известен в социалните мрежи като Александър Николов, беше обвинен, че е измамил множество лица с неистинни оферти.

Спас от Кочериново признал пред ГДБОП, че е Александър Николов

Спас от Кочериново признал пред ГДБОП, че е Александър Николов

Спас Василев остава в ареста