Столичните полицаи и служители на отдел "Наркотици" в ГДБОП заловиха четирима наркодилъри по време на сделка с голямо количество дрога.

В хода на специализирана операция срещу разпространението на дрога органите на реда задържат четирима рецидивисти.
Първият - 39-годишния С. С. от София. Мъжът е известен с прякора "Тото" и е криминално проявен - той е бил осъждан за извършени престъпления, свързани с изнудване, отвличане и причиняване на телесна повреда.
Вторият задържан е 38-годишният Н. Т., който също е криминално проявен и осъждан за подобни и други престъпления.
Третият задържан е 44-годишният Д. Д. от Габрово, който е бил осъждан за кражба, както и за производство, притежание и разпространение на наркотици и шофиране след употреба на дрога.
Четвъртият задържан е 39-годишният И. Д., който също е от Габрово. Последният също е бил осъждан.

Хванаха група наркодилъри в столичните райони "Обеля", "Връбница" и "Надежда"

Хванаха група наркодилъри в столичните райони "Обеля", "Връбница" и "Надежда"

Ръководителят-рецидивист често "наемал" за улични дилъри непълнолетни, които му осигурявали оборот до 1000 лв. на ден

След задържането на четиримата полицаите предприемат действия по обиск. В С. С. органите на реда откриват найлонов плик, съдържащ таблетки екстази с общо тегло 519 грама. При последвалото претърсване на дома му са открити два пистолета, единият от които със заличени номера, 550 патрона за тях и три пълнителя с патрони.

При обиска на жилище, обитавано от Н.Т., полицаите намират 515 грама кокаин и около 500 грама марихуана. Полицаите намират и известно количество хашиш, както и пълнител с поставени патрони за боен пистолет "Макаров". В апартамента имало още около 13 хиляди лева и дори машина за броене на пари.

При обиск на лицето Д.Д. са открити 4 таблетки екстази, а у И.Д.- около 8 хиляди лева.

Общото тегло на иззетите наркотични вещества е около 1,5 килограма. По първоначални данни групата е "зареждала" с наркотици част от столичните дискотеки.

Задържаха дилър в София с кокаин за 500 000 лв.

Задържаха дилър в София с кокаин за 500 000 лв.

В автомобила му са открити 3 вида дрога

След задържането на четиримата мъже Софийската градска прокуратура (СГП) е повдигнала обвинения срещу С.С. и Н.Т. за притежание и разпространение на наркотици и за нелегално притежание на оръжия. И двамата са с удължена мярка за неотклонение за срок до 72 часа, а по-късно с решение на СГС на двамата е наложена мярка постоянен арест.

Работата по случая продължава под ръководството на Софийска градска прокуратура.