Служители на ГДБОП разкриха две минилаборатории за отглеждане на марихуана. Операцията на отдел „Наркотици" в ГДБОП е проведена на 25, 26 и 27 март. Тя е реализирана след едномесечно наблюдение и със съдействието на колегите им от Смолян, съобщават от пресцентъра на МВР.

От там посочват, че на територията на столицата са задържани седем лица, които са ползвали и пласирали дрога. Те са криминално проявени, а повечето от тях са вече осъждани. Арестуваните са от Смолян, Стара Загора, Дулово, София и Вълчитрън.

Сред тях са и основните „снабдители" с марихуаната - 31-годишният В.В. от Дулово, който живеел на квартира в столицата, и Д.Д. на 30 години от София.

По време на проведените действия от служителите на МВР в апартаментите на дилърите служителите на ГДБОП са попаднали на минилаборатории за отглеждане на марихуана, които били снабдени с високотехнологично оборудване. При специални условия били отглеждани 51 растения, които били в различен стадий на развитие.

От Д.С. е иззет плик със 100 грама от дрогата, а от Т.Б. - друг плик с 10 грама марихуана. В жилище в Смолян, обитавано от Д.С., било открито и иззето друго количество марихуана и амфетамин.

На Д.С, Т.Б., В.В и Д.Д.  които вече са излежавали присъди за притежание на наркотици, са повдигнати обвинения за извършено престъпление, свързано отново за притежание на наркотици и наркотични вещества. Те са задържани за 24 часа. От МВР припомнят, че само преди пет месеца Д.Д. е бил задържан с около 40 грама хероин.

По случая е образувано досъдебно производство, действията по разследването продължават.