ГДНП разкри модерна наркооранжерия в столичния квартал "Орландовци", съобщава БНТ. На място са намерени и чували със сухо вещество, готово за пласиране.

Директорът на Главна дирекция "Национална полиция" Атанас Илков заяви, че съоръжението е високотехнологично и оборудвано с модерни средства за отглеждане на наркотични вещества. Той уточни, че са открити 2700 растения  от рода на конопа в различен етап на растеж. По думите му това е индикация, че оранжерията е функционирала от дълго време.

Лабораторията е оборудвана със специални филтри, които не позволявали на живеещите в района да усетят миризмата от растенията, добави Илков.

Заместник-градският прокурор на София Иво Илиев посочи, че тепърва ще се установява дали наркотикът е произвеждан за търговия на едро или за пласиране. Той посочи, че прокуратурата е образувала досъдебно производство за отглеждане на коноп и държане на наркотични вещества с цел разпространение.

При акцията на ГДНП са задържани трима мъже на възраст между 23 и 60 години, които са полагали грижи за растенията. Един от тях е криминално проявен.

Процесуално-следствените действия продължават. До 24 часа се очаква прокуратурата да прецени какви обвинения да повдигне срещу задържаните и дали да ги задържи до 72 часа.

Разкриха оранжерия за марихуана в София

Разкриха оранжерия за марихуана в София

Задържан е 38-годишният собственик